Skip to the main content.
boek een meeting
boek een meeting

Contact formulier.

2 min read

10 killer ideeën om content op Facebook te posten.

Als je je publiek wilt vergroten en verkeer naar je Facebook-pagina wilt leiden, is het organiseren van een Facebook-wedstrijd een van de beste dingen die je kunt doen. Bovendien is dit ook een geweldige manier om met je fans in contact te komen.

Als je gewoon geen idee hebt waar je moet beginnen of als je geen ideeën meer hebt, lees dan gewoon verder.  

facebook banner

 

#1: A Quiz Contest:

Een quiz kan veel aandacht trekken en stelt je in staat om tegelijkertijd je website aan je fans te laten zien.  

Het enige wat je hoeft te doen is een quiz te maken op je website en de link te delen op je Facebook pagina. Wanneer gebruikers op de link klikken, gaan ze naar je website, vullen de quiz in en gaan dan terug naar je Facebook-pagina om hun score te posten.

 

#2: A Q&A Contest:

Dit is een andere eenvoudige wedstrijd die je op Facebook kunt stemmen. Je hoeft alleen maar een vraag te verzinnen en de beste of de juiste vraag wint.

 

#3: Caption This Photo:

In het geval dat je al de "like deze foto om te winnen" wedstrijd hebt gedaan, dan moet je echt deze wedstrijd overwegen. Uiteindelijk geeft dit uw fans de kans om een stukje van hun persoonlijkheid te delen. Bovendien zal iedereen het leuk vinden om de nieuwe inzendingen te zien.

 

#4: Fan Of The Week Contest:

Waarom laat je je fans niet ook wat exposure krijgen? Het enige wat je hoeft te doen is ze vragen een video of foto in te sturen en dan de beste eruit te pikken.

 

#5: A Video Contest:

Mensen houden van video's. Dit is dus een geweldige kans om meer mensen naar uw Facebookpagina te lokken en tegelijkertijd uw betrokkenheid en branding te verbeteren.  

Voor videowedstrijden kun je je fans toestaan om alleen Facebook Lives te gebruiken, maar je kunt ze ook toestaan om vooraf opgenomen video's te gebruiken.

Een van de dingen die je in gedachten moet houden over deze wedstrijd is dat deze misschien een beetje moeilijk te implementeren zijn. Er zijn echter hulpmiddelen op de markt die u kunnen helpen.

 

#6: A Facebook Live Contest:

Facebook Live is ongelooflijk populair. Je kunt er dus zeker gebruik van maken om wat buzz rond je wedstrijd te genereren.

Zo kun je een Facebook Live aankondiging van de wedstrijd direct aan het begin overwegen en je fans vragen om bij je te blijven tot het einde, waar je aangeeft hoe ze mee kunnen doen.

Facebook live

#7: An Instant-Win Contest:

Hoewel dit iets moeilijks kan zijn voor kleinere bedrijven, is dit het soort wedstrijd dat veel engagement krijgt. Het is tenslotte een instant winactie.

 

#8: Favorite Photo Contest:

Voor deze wedstrijd moet je je fans vragen om hun foto's in te sturen en hen vervolgens te laten stemmen op de beste foto. Dit kan ertoe leiden dat de deelnemers hun familieleden en vrienden vragen om op hun foto's te stemmen, waardoor de vind-ik-leuks van je pagina en de betrokkenheid op de pagina toenemen.

 

#9: Fill In The Blank Contest:

Als uw doelgroep houdt van uitdagingen en dingen die hen aan het denken zetten, dan is dit de juiste wedstrijd voor u.

Je hoeft alleen maar na te denken over een alinea of een zin en dan je fans te vragen om het in te vullen met hun eigen perspectief.

 

#10: Ask A Simple Question:

Als dit de eerste wedstrijd is die je organiseert of als je hem snel wilt opzetten, stel dan gewoon een verleidelijke vraag.

 

Marketing agency

Goede Marketing vs Geweldige Marketing

Hoe marketing uw bedrijfsresultaten kan verbeteren

In elk bedrijf zijn er cijfers en afdelingen die allemaal bijdragen aan het succes van een...

Read More

Welk CMS kiezen? Hubspot versus Wordpress

CMS (Content Management System) is een softwarepakket waarmee u de website van uw dromen kunt bouwen, beheren en bijwerken. Maar er zijn vele opties...

Read More

Een gids voor het uitbouwen van een digitale marketing-campagne

Een leidraad die u verder helpt om een resultaatgerichte digitale marketingcampagne uit te plooien.

Read More