Skip to the main content.
boek een meeting
boek een meeting

Contact formulier.

3 min read

Goede Marketing vs Geweldige Marketing

Marketing agency
Hoe marketing uw bedrijfsresultaten kan verbeteren

In elk bedrijf zijn er cijfers en afdelingen die allemaal bijdragen aan het succes van een bedrijf. Natuurlijk is elk merk anders, maar vaak wordt de marketing over het hoofd gezien.

Marketing heeft vele functies en rollen. In de kern gaat het erom producten, diensten of ideeën te promoten in een doelgroep. Daarnaast helpt marketing bedrijven groeien door winst, bekendheid en klantenbinding te vergroten.

Als het doel van een bedrijf het verhogen van de verkoop is, kan een solide marketingplan en een toegewijd team u onderscheiden van de concurrentie.

 

Hier zijn meer factoren waarom een goede marketingstrategie uw bedrijf kan verbeteren:

Canva Design DAFRi291BHc
Een duidelijk beeld van uw analytics

 

Marketingonderzoek is een integraal onderdeel van de groeistrategie van een bedrijf. Het helpt bedrijven onderzoekssegmenten te verkleinen op basis van demografie en consumentengedrag. Analytics kunnen u helpen om datagestuurde marketingbeslissingen te nemen die het grootste rendement op uw investering opleveren.

Strategisch gebruik van informatie uit marketinganalyse kan helpen de kansen van een bedrijf op meer verkoop of consumentenbetrokkenheid te maximaliseren. Uit een studie van Linkedin bleek dat bijna alle (94%) van de best presterende bedrijven beweren dat ze betere leads krijgen van marketing, en meer dan 60% van de marketeers meet het succes van hun marketingstrategie via de verkoop.

Bedrijven kunnen marketinganalyse ook gebruiken om hun groei te documenteren, wat essentieel is bij de beslissing om al dan niet uit te breiden of statistieken te delen met investeerders en directieleden. Een goed marketingplan zal altijd teruggrijpen op marketinganalyse, en het team zal de resultaten blijven volgen en beoordelen om de marketingplannen aan te passen om ervoor te zorgen dat de ROI's worden gehaald.

 

Canva Design DAFRi2F80Cs

De betrokkenheid bij klanten vergroten

 

Bij marketing is het betrekken van uw klanten een geweldige strategie om de conversatie gaande te houden. Het gaat erom nieuwe invulling van diensten of producten te creëren en niet alleen uw aanbiedingen te pushen. 82% van de marketingdeskundigen in een recente studie zegt dat "actieve klantenbinding" in marketing een van de meest kritische doelstellingen in klantrelaties is.

Communicatiemarketing is ook essentieel omdat het kan beïnvloeden hoe klanten bedrijven zien. Zo kan een bedrijf met de juiste balans van informatieve e-mails en incentives, zoals promotionele kortingen, klanten overhalen opnieuw contact op te nemen met het bedrijf. Deze positieve effecten kunnen bestaan uit een toename van de verkoop, klantentrouw en verwijzingen van klanten.

Door met klanten een dialoog aan te gaan, kunnen zij feedback geven op uw producten en diensten. Dit kan weer vitale informatie opleveren over hoe u uw diensten rechtstreeks uit de bronnen kunt verbeteren. Het creëren van deze dialoog kan worden gedaan via sociale media of andere platforms andere creatieve berichtgeving. Bovendien zal een goede marketingstrategie, door de dialoog met uw klanten aan te gaan, het publiek het gevoel geven dat ze deel uitmaken van iets groters dan hun individuele ervaring met uw bedrijf.

 

Canva Design DAFRi5oCvZ8
Opbouwen en onderhouden van een solide reputatie en naamsbekendheid

 

De reputatie van uw bedrijf is het fundament van uw merkwaarde. Een goede reputatie betekent namelijk een hoge klanttevredenheid, vertrouwen in uw producten en diensten en in wie u bent als merk. Harvard Business Review suggereert ook dat een sterke bedrijfsreputatie kan:

  • Betere mensen aantrekken

  • Premium in rekening brengen

  • Geniet van een sterke klantenbinding

Deskundige marketeers maken gebruik van effectieve communicatie-, branding-, PR- en CSR-strategieën om de reputatie van een bedrijf in stand te houden. Naamsbekendheid is een van de meest kritische aspecten van marketing. Het verwijst naar hoe herkenbaar een organisatie is door haar creaties, reputatie en online aanwezigheid. Effectieve marketing kan helpen merkbekendheid te genereren door een merk te plaatsen waar consumenten of andere bedrijven het zouden kunnen zien. Merkbekendheid is ook essentieel omdat consumenten vaak iets willen waarmee ze vertrouwd zijn, of ze nu iets nieuws proberen of een dagelijkse taak uitvoeren. Een consument die bijvoorbeeld gewend is aan een bepaald merk tandpasta zal dat merk wellicht kopen in plaats van een onbekend merk, zelfs als het minder bekende merk goedkoper is en dezelfde ingrediënten bevat.

 

ConclusiE

 

In deze ongekende tijden zijn er veel manieren om uw bedrijf te beschermen. Investeren in uw marketing om de loyaliteit van uw huidige klanten te waarborgen, de prestaties op het gebied van klantrelaties te verhogen en nieuwe bedrijven aan te trekken, mag niet over het hoofd worden gezien. Bij Cnip stellen we elk van onze klanten in staat om hun doelen en doelstellingen te bereiken. Als marketingbureau stellen wij uw belangen voorop met een team dat zich inzet om zijn beloften waar te maken. Ons team bij Cnip staat te popelen om met klanten te blijven samenwerken om oplossingen op maat te bieden voor hun marketing. Neem contact op voor meer informatie over onze marketingdiensten en hoe we goede marketing kunnen omzetten in geweldige marketing.

Marketing agency

Goede Marketing vs Geweldige Marketing

Hoe marketing uw bedrijfsresultaten kan verbeteren

In elk bedrijf zijn er cijfers en afdelingen die allemaal bijdragen aan het succes van een...

Read More

Welk CMS kiezen? Hubspot versus Wordpress

CMS (Content Management System) is een softwarepakket waarmee u de website van uw dromen kunt bouwen, beheren en bijwerken. Maar er zijn vele opties...

Read More

Een gids voor het uitbouwen van een digitale marketing-campagne

Een leidraad die u verder helpt om een resultaatgerichte digitale marketingcampagne uit te plooien.

Read More