Skip to the main content.
boek een meeting
boek een meeting

Contact formulier.

2 min read

Hoe met HubSpot en RevOps het potentieel van uw bedrijf maximaliseren?

In het tijdperk van sociale media en consumenten die websites beoordelen kunnen merken niet verwachten dat ze aan de hoge eisen van hun klanten kunnen voldoen met alleen een product en een prijszetting. Klant-ervaring, -beleving is minstens zo belangrijk als het gaat om het behouden van een sterke merkreputatie en het bekomen van klanten als trouwe merkambassadeurs voor de toekomst. Klant-ervaring of -beleving mag dan een van de populairste begrippen in de bedrijfswereld zijn, toch hebben veel merken moeite om bij te blijven. Een van de redenen hiervoor is dat de traditionele aanpak, waarbij elke bedrijfsafdeling zijn eigen operationele team heeft, in veel bedrijven nog steeds bestaat. In dergelijke omgevingen worden de prioriteiten van de verkoop-, marketing- en supportteams vastgesteld door de leidinggevende van hun respectieve afdelingen. Dit resulteert natuurlijk in operationele geïsoleerde subeenheden waarbij missiekritische bedrijfsfuncties niet op elkaar zijn afgestemd. Wanneer dat gebeurt, is de klantervaring vaak de eerste die eronder lijdt.

RevOps en Hubspot

Hoe RevOps het probleem oplost

Om deze operationele geïsoleerde subeenheden in uw bedrijf te elimineren en, bijgevolg, een meer gestroomlijnde klant-ervaring of -beleving te genereren, moeten de diverse organen een naadloze samenwerking tot stand brengen tussen verkoop-, marketing- en klantenservice-activiteiten. Revenue operations, of RevOps, verwijst naar de gecentraliseerde aanpak voor het consolideren van deze van oudsher gescheiden bedrijfsfuncties. Als zodanig is RevOps één enkele afdeling die is bedoeld om in de behoeften van alle inkomsten genererende bedrijfsactiviteiten te voorzien.

RevOps is geen specifieke technologische oplossing, maar eerder de praktijk van het verenigen van uw interne operaties. Het drijft full-funnel verantwoordelijkheid door het verbinden van mensen, informatie en functies. Technologie speelt echter natuurlijk een sleutelrol in dat proces. Met een uniforme technologische omgeving, kunt u alle omzet-gerelateerde gegevens samenbrengen onder een enkel onderling verbonden platform, zoals HubSpot. Dit omvat het opzetten van een universeel systeem van gegevens om naadloze interoperabiliteit tussen verkoop, marketing en support te bereiken.

Hoe RevOps te implementeren

Het implementeren van RevOps begint met het vaststellen van de processen die nodig zijn om een cultuur van samenwerking en verantwoordelijkheid binnen uw organisatie te bevorderen. Per slot van rekening hebben verkoop-, marketing- en klantenserviceteams één ding gemeen: hun activiteiten hebben een directe invloed op de klantervaring en, op hun beurt, op de gehele omzet.


CNIP new media Hubspot Gold Partner

 

Als de noodzakelijke processen zijn ingevoerd, is de volgende stap het kiezen van een platform om uw gegevens en technologie te verbinden en op elkaar af te stemmen. Een van de kernconcepten van RevOps is dat alle belanghebbenden toegang hebben tot dezelfde informatie, in tegenstelling tot het onderhouden van meerdere databases in los van elkaar staande technologie-omgevingen. Door een platform als HubSpot te gebruiken om een single source of truth (SSoT) te bieden voor verkoop-, marketing- en supportteams, kan iedereen die betrokken is bij klantervaring identificeren hoe hun activiteiten direct of indirect van invloed zijn op de inkomsten van het bedrijf. Op die manier hebben alle teams een transparant zicht op het volledige klant-traject.

De laatste pijler van RevOps is het kiezen van de mensen die verantwoordelijk zijn voor het beheer van uw processen en platforms. Grotere organisaties kunnen een speciaal RevOps-team hebben dat toezicht houdt op alle activiteiten van verkoop, marketing en ondersteuning. Dit is echter meestal niet haalbaar voor kleine en middelgrote bedrijven. In dergelijke gevallen zijn de andere belangrijkste opties om de verantwoordelijkheden te verdelen over uw bestaande teams of om RevOps uit te besteden aan een derde partij. Het uitbesteden van uw RevOps aan een gecertificeerde HubSpot partner is de meest betaalbare oplossing, en het biedt veel meer schaalbaarheid in vergelijking met het opbouwen van uw in-house team.

RevOps

 

Hoe zal RevOps de toekomst van verkoop vormgeven?

Digitale marketing kan niet langer plaatsvinden in een luchtbel, en dat is iets waar HubSpot zich terdege van bewust is. Het hebben van een sterk, gecentraliseerd klantervaringsprogramma vereist de naadloze afstemming van verkoop, marketing en support en de mogelijkheid van elk van deze functies om de behoeften van de klant beter te begrijpen en te weten waar ze zich in de verkoop-pijplijn bevinden.

Met een toonaangevend digitaal marketingplatform zoals HubSpot tot uw beschikking, zult u beter voorbereid zijn om uw activiteiten te coördineren, weloverwogen beslissingen te nemen en de ervaring van wereldklasse te leveren waar klanten om vragen.

 

CNIP New Media is een Gold HubSpot partner. Wij helpen u het toonaangevende RevOps-platform te beheren om een naadloze afstemming tussen verkoop, marketing en klantenservice te bereiken. 
Vraag vandaag nog een demo aan om te ontdekken hoe het werkt.

 

Marketing agency

Goede Marketing vs Geweldige Marketing

Hoe marketing uw bedrijfsresultaten kan verbeteren

In elk bedrijf zijn er cijfers en afdelingen die allemaal bijdragen aan het succes van een...

Read More

Welk CMS kiezen? Hubspot versus Wordpress

CMS (Content Management System) is een softwarepakket waarmee u de website van uw dromen kunt bouwen, beheren en bijwerken. Maar er zijn vele opties...

Read More

Een gids voor het uitbouwen van een digitale marketing-campagne

Een leidraad die u verder helpt om een resultaatgerichte digitale marketingcampagne uit te plooien.

Read More